Автор: stroitelstvo.info
строителен надзор жилищна сградаНовите членове на ръководството на пътната агенция: Николина Николова и Сергей Михалев заедно със заместник-министъра на региноалното развитие Георги Прегьов (от ляво)
Фотограф: Мария Съботинова

Като благодари за работата на цялата агенция и на Божидар Йотов, и спомена изпълнените задачи: деполитизиране на агенцията, прозрачно обявени търгове за магистрала „Тракия“ и изпълнение на проектите по график, министър Росен Плевнелиев каза, че профилът на пътната агенция се променя.

Необходими са комуникации, мениджмънт и познаване на европейските институции, обясни строителният министър. По тази причина в управителния съвет остава инж. Лазар Лазаров, но Божидар Йотов няма да бъде повече в ръководството на агенцията.
Самият Йотов каза, че мотивите му да напусне са лични и уточни, че идеята му за развитие на пътната агенция се различава от новите насоки, представени от министър Плевнелиев, свързани с компанията за стратегически инфраструктурни проекти.

В новото ръководство на агенцията влизат Сергей Михалев, специалист по комуникации и временно Николина Николова с познания върху европейските институции. Тя ще остане в ръководството на агенцията до лятото, когато ще оглави новата държавната компания за стратегически инфраструктурни проекти, информира Плевнелиев.

Сергей Михалев съобщи, че силните му страни са мениджмънт, комуникация и електронна обработка на документацията.
70% от една сделка се дължат на комуникацията и електронния документооборот, потвъди и министър Плевнелиев.

В отговор на въпрос на вестник „Строителство Градът“ Михалев каза, че планът за действие ще бъде тготов за 30 дни, а първите му три задачи са Оперативна програма „Транспорт“, „Регионално развитие“ и държавните заеми. Той сам призна, че не е специалист по пътища, но работата му в екип с Лазар Лазаров и Николина Николова ще им помогне да се справят с предстоящите задачи.

Единственият избран с конкурс директор на пътната агенция е Божидар Йотов, информира Плевнелиев в отговор на журналистически въпрос защо Сергей Михалев не е избран с конкурс. За сравнение той съобщи, че през 2000 година са се сменили седем изпълнителни директори на пътната агенция.

Регионалният министър още веднъж подчерта, че бъдещата стратегическа компания и агенция пътна инфраструктура няма да се конкурират, а ще работят заедно.

Сергей Михалев е роден през юли 1967 година.
Образование:
Технически университет – София, факултет „Електронни технологии“
Дипломиран инженер „Електроника и автоматика“, специалност „Технология на електронното производство“
Професионална кариера:
2009-2010 Бизнес консултант по проекти на Elecnor, SITA Corporation, Microsoft
2006-2008 Летище „София“ ЕАД, директор „Информационно и техническо обезпечаване“
2005 – 2006 Симкорп ЕООД, управител и собственик
2002 – 2005 3Com България ЕООД, генерален директор
1995 – 2005 Xerox SEE България, търговски директор
Галерия:

Инфо бокс

keyboard_arrow_up