мини купър

В края на миналата седмица дойде поредната добра новина за българската индустрия. Южноафриканската компанията „АЛС България“ ЕООД, открива своя втори завод за тапицерия в България. В новия завод край Ихтиман ще се произвеждат  тапицериите за емблематичната автомобилна марка Mini Cooper. Новата инвестиция затвърждава позицията на България като значим производител на авточасти на европейската сцена.

Днес дружеството получи от вицепремиера Даниела Бобева сертификат за инвеститор клас А именно заради завода си в Ихтиман. Инвестицията ще бъде за около 2.6 млн. лева и се очаква да осигури още 700 нови работни места в общината, която е една от общините с висока безработица.

Основана през 2011 като дъщерна фирма на южноафриканската компания ALC (Automotive Leather Company), компанията е специализирана в областта на изработката на тапицерии за автомобилни седалки за някои от водещите автомобилни производители на световния пазар.

Миналата година беше открита фабрика в Мусачево, Елин Пелин, в която вече работят 800 души. Те произвеждат кожени тапицерии на седалки за BMW 5-та и 7-ма серия.

„Мисля, че създадохме един отличен екип. Имаме вече около 1400 работници в двете фабрики. Предстои да покажем какво още можем да направим в България“, коментира при получаването на сертификата шефът на компанията Шон Бош.

През миналата година компанията „АЛС България“ получи награда от Баварското представителство в България в категория „Българско предприятие с икономически контакти с Бавария“.

keyboard_arrow_up