Фотограф: Мария Съботинова

След като преди няколко месеца беше издадено разрешение за строеж започна дългоочакваното мащабно строителство на комплекса, наречен „Гранд Каньон София“. Той ще включва три жилищни сгради с общо 765 апартамента, петзвезден хотел, търговски център, фитнес и СПА център, изкуствени езера и скейтборд игрище. Разгъната му застроена площ ще е 138 хил. кв.м, а парковата зона – около 20 хил. кв.м.
В центъра на комплекса ще бъдат изградени две жилищни сгради с по 19 и 22 етажа, както и 30-етажна кула с луксозен хотел и с висок клас жилища. Търговският център ще бъде разположен в ниската застроена част, а архитектурния му облик ще напомня за каньон с множество зелени и водни площи.Инвестицията е на турската компания „Гаранти Коза“, която ще вложи 240 млн. евро в реализацията на проекта. Комплексът трябва да бъде готов до декември 2017 година.
В първия етап бяха преместени някои от дърветата попадащи в обхвата на проекта, а от няколко дни започна събарянето на на легендарния търговски комплекс „Аско Деница“ в столичния квартал „Младост“. Обектът е ограден с предпазна ограда и от сградата в момента е останала само основната й конструкция.“Аско Деница“ е построен преди 1989 година с идеята да функционира като голям квартален обект за търговия. През последните години в него функционираха мебелна къща, телевизионно студио и заведения.

 

keyboard_arrow_up