Фандъкова обнови 150 детски площадки

автор(и): Труд,

Над 150 детски площадки в София са ремонтирани през последните години и отговарят на евростандарти за безопасност. Това съобщикандидатката от ГЕРБ за кмет на столицата Йорданка Фандъкова. Заедно с председателя на общинския съвет Андрей Иванов, кмета на район “Искър” Йордан Томов и миряни тя присъства на освещаването на основния камък за изграждане на нова църква в жк “Дружба 2”.

Църквата ще е до параклиса “Св. Илия”, където има място за игра на малчугани. “Вече сме изградили нова модерна площадка в непосредствена близост и децата ще има къде да играят”, каза Фандъкова.

В “Дружба 2” живеят 80 000 души, там има само няколко параклиса и хоратазнастояли за църква. За тази година това е третият храм, на който се полагат основите. Общината подкрепя градежи на църкви във Владая и в жк “Младост”.

“Подкрепяме храмовете и на други религии”, каза Фандъкова. Знеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, отслужи водосвета за новия храм. Той припомни, че това е 15-ия храм, на който освещава камък. В града през последните години са построени 50 църкви и параклиси. “Нека не се чува, че не се строят храмове. Църквата има право да прецени за своите имоти какво да прави”, заяви той.

Кметството започва изграждане на 33 зони за отдих. В част от комплексите ще има и детски площадки, каза Фандъкова.

Вижте предизборния сайт на „Труд“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

» Кметът на София с награда от МОК

» София взема пример от Женева за чистотата

» Фандъкова почва да ремонтира клиники

» Фандъкова: 23 млн. лева са вложени в болниците

» Фандъкова тръгва от врата на врата

ОЩЕ ОТ СОФИЯ

» 250 милиона, или цървулите на босия

» Кадиев вика на дебати кандидатката на ГЕРБ

» Няма да търпим лекари, които изнудват пациенти

» Фандъкова обнови 150 детски площадки

» Наръган с нож се бори за живота

keyboard_arrow_up