Paradise Center отваря през 2012 г. с 83 хил. кв.м отдаваема площ, Forton представи проекта на BalREc

Автор: СГ

Освен „лайфстайл“, проектът ще бъде и „зелен“ – енергоефективен, в унисон с природата, с вътрешни фонтани и водни каскади, много естествена светлина и богато озеленяване и големи атракциони

Предишна снимка1 2 3Следваща снимка

Най-големият търговски център в България – Paradise Center, с 83 хил. кв.м отдаваема площ, се очаква да отвори врати в края на 2012 г. Освен място за пазаруване той ще предлага възможности за много развлечения в свободното време. Определянето като Lifestyle Mall е резултат от задълбочени проучвания и цели да предложи уникален микс от търговски площи, ресторанти, кафенета и кина, както и много други атрактивни забавления, ориентирани към всички възрастови групи.

Това съобщи Сергей Койнов – изпълнителен директор на компанията Forton International – консултант по отдаването на наемните площи в търговския център, по време на конференцията за инвестиции и пазар на имоти BalREc.

Paradise Center се изгражда между три основни столични пътни артерии – бул. „Черни връх“, ул. „Хeнрик Ибсен“ (продължение на „Сребърна“) и бул. „Тодор Каблешков“, с панорамна гледка към Витоша и Южния парк и в непосредствена близост до южните квартали.  За удобство на клиентите и посетителите на Paradise Center са предвидени 1900 паркоместа, както и топла връзка към бъдещата метро-станция 12.

Предвидени са три търговски нива, включващи  супермаркет и електроника на подземно ниво, мода от високия и среден сегмент на партерен и първи етаж и ниво за забавления – заведения за бързо хранене, също и спокойни и тематични ресторанти с външни тераси и панорамни гледки. За развлечения са предвидени 25 000 кв.м отдаваема площ. Освен боулинг, билярд, видеоигри, фитнес и кино ще има ледена пързалка и атракциони за любителите на активната почивка и силните усещания от типа на „София ленд“.
Комплексът е ориентиран към хора с разностранни интереси и потребности.

„Планираме да привлечем най-добрите търговски марки на пазара за най-добрия микс от наематели“, каза Койнов. „За да отличим проекта, ще предоставим възможност на международните брандове да направят магазини флагмани (обикновено най-представителният формат за съответната верига – бел.ред.), ще привлечем познати, но нови за българския пазар марки.

Освен „лайфстайл“, проектът ще бъде и „зелен“ – енергоефективен, в унисон с природата, с вътрешни фонтани и водни каскади, много естествена светлина и богато озеленяване и големи атракциони. Част от тази концепция са високият централен атриум, широки вътрешни площади, външни тераси с панорамни гледки. Дизайнът на пасажите ще наподобява търговски улици и природни пейзажи и ще бъде различен за всяка отделна част на комплекса.
„Лайфстайл моловете най-често се намират в близост до богатите жилищни квартали на градовете“, каза Сергей Койнов. Освен това се възприемат едновременно като места за шопинг и развлечения с характерен дизайн и уютна атмосфера.

Инвеститор е „Булфелд“ ЕООД.
Дружеството е част от международна компания, инвеститор в най-големия московски мол „Ростокино – Золотой Вавилон“ със 170 хил. кв.м отдаваема площ. Идейният проект е дело на лондонското бюро RTKL, което има 60-годишен опит и над 4 млн. кв.м проектирани търговски площи и ред международни награди. Български партньори са архитектурните бюра „ПроАрх“ АД. Използвани са консултантските услуги на „Планинг“ ЕООД. Главен изпълнител е фирма „Комфорт“ ООД, изградила Grand Mall във Варна. Новият лайфстайл мол Paradise Center открива нови възможности за наемателите и обещава приятни изненади на посетителите.

 

keyboard_arrow_up