Отхвърлиха промените в ЗУТ, които депутатът от Атака Николай Пехливанов внесе в Народното събрание. Те предвиждаха в зоните със статут на жилищни комплекси да се спрат частичните изменения на устройствените планове.

С това трябваше да се прекрати порочната практика да се строи в междублоковите пространства, смята вносителят на предложенията, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление.

„Народните представители от управляващата партия „ГЕРБ“ отхвърлиха с лекота на първо четене промените в ЗУТ, които целят да бъдат запазени междублоковите пространства и детските площадки. Това е толериране от управляващите на хаоса в презастрояването и отказ да бъде защитен, трайно, общественият интерес“, смята Пехливанов.

Според него е жалко, че предложените от него промени в ЗУТ са получили единствено широката обществена подкрепа на неправителствени организации, инициативни и граждански комитети, браншови структури.

„По време на обществените дебати, които организирах, хората бяха категорично ясни – през последните 20 години не е изграден нито един парк, зелените площи се обсебват от хора, преследващи личните си интереси, а администрацията мери с различен аршин и не прави нужното да защити въздуха, сигурността и високото качество на живот в кварталите. Хората категорично искат да се прекратят порочните практики, докато явно колегите депутати нямат политическа воля за това“, казва депутатът.

 

Apple планира строежа на офис-космически кораб за 12 хил. служители

дата: 10-06-2011 17:49
Стив Джобс планира да построи кампус с формата на космически кораб. Мащабният проект ще подслони около 12 хиляди служители на Apple, съобщи TechNews.bg. Новият офис ще бъде разположен в Купертино, …
От юли 2013 г. Хърватия ще е член на ЕС

дата: 10-06-2011 17:43
Хърватия преодоля още едно препятствие по пътя към членството си в ЕС, след като Европейската комисия препоръча финализиране на преговорите за присъединяване и дата за приемане – 1 юли 2013 г., …
До края на 2011 г. във Видин започва строителството на депо за отпадъци

дата: 10-06-2011 17:38
„До края на годината във Видин ще започне строителството на регионално депо за отпадъци“, съобщи пред БТА кметът на града Румен Видов. Площта на депото ще е над 200 дка. Стойността на про …

 

keyboard_arrow_up