Председателят на Съюза на архитектите в България Георги Бакалов връчи наградата „Архитект на годината 2010“ на арх. Пламен Нанов, създател на Студио 17-5.
Лауреатът бе награден със специално създадена за случая пластична творба, дело на скулптора Борис Андреев – Реджо.

Престижният конкурс се организира за шестнайсти път от вестник „Арх & Арт форум“. В него участват български архитекти от страната и чужбина със сгради от периода 2009-2010 година.

Листата с номинираните съдържаше имената на:
арх. Илиян Илиев, София – търговско-развлекателен център „The Mall“ в София
арх. Борислав Игнатов, Варна – къща със зимна градина край Варна
арх. Христо Лазаров, София – вилно селище „Созополис“ до Созопол
арх. Любомир Семерджиев, София – ваканционно селище „Оазис“, с.Лозенец
Арх. Пламен Нанов, София – София аутлет център

Проектът, с който Пламен Нанов участва в надпреварата за признание, е „София Аутлет Център“. Това е първият търговски комплекс в България, разработен по световните стандарти за такъв тип търговски обекти, в който големите световни марки представят под един покрив своите аутлет колекции.

Припомняме, проектът на арх. Нанов за София Аутлет Център спечели също и специална награда за иновативни технологични решения и концепция на  Националния конкурс „Сграда на годината 2010“.

Пламен Нанов е управител и водещ архитект на архитектурно  бюро „Студио 17.5-С“. Автор е на повече от 150 проекта в България и чужбина.
Сред проектите на Пламен Нанов са и Mall of Sofia (обявен за Сграда на годината в категорията Търговски сгради), Serdika Center, Mall Plovdiv, Mall Rousse и Galleria Stara Zagora.
Редовен преподавател е в катедра „Обществени сгради“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Галерия:

 

Инфо бокс

keyboard_arrow_up