Предстои отваряне на ценовите оферти


Изглед от надлеза на бул. “Цариградско шосе”  при “Феята” и някогашния ресторант “Ропотамо”

След като наскоро приключи ремонтът на бул. “Цариградско шосе” от надлеза на 4ти километър до надлезът с бул. Малинов. Сега се предвижда рехабилитация на бул. “Цариградско шосе” в две позиции. В най-скоро време предстои отваряне на цените на седемте участници в обществената поръчка за новите участъци. По – долу са представени двете позиции:
Първата е “Рехабилитация на бул. “Цариградско шосе” от бул. “П. Яворов” до надлеза над бул. “Г. М. Димитров”, включително надлез над бул. “Михай Еминеску” (бул. “П. Яворов”) и локално платно южно от булеварда в участъка от надлеза над бул. “Г. М. Димитров” до бул. “Ал. Малинов”. Ориентировъчната дължина на участъка е 2.5 км.
Втората е “Рехабилитация на бул. “Цариградско шосе” от надлеза над бул. “Ал. Малинов” до Софийския околовръстен път, без надлез над бул. “Копенхаген”. Тя включва ориентировъчна дължина на участъка е 5.8 км и две съоръжения:
– мост по бул. “Цариградско шосе” над река Искър и транспортен подлез до него по посока бетонов възел
– пешеходен подлез под бул. “Цариградско шосе” при хотел “Плиска”.

Проектът за надлеза бул. “Цариградско шосе” над бул. “Пейо Яворов”
е подготвен и одобрен през 2010 г. Автор е “Пътпроект” ЕООД. Надлезът представлява едноотворна монолитна рамка с дължина 32.00 м и светъл отвор 29.20 м. Състои се от две отделни конструкции, всяка с ширина 16.10 м, разделени с надлъжна фуга.
Ширината на съществуващия надлез е 35.60 м, в това число:
· Ляв външен тротоар 3.50 м.
· Десен външен тротоар 1.10 м
· Две пътни платна, всяко по 14.50 м.
· Тротоар в разделителната ивица 2.00 м.

Ремонтните работи
включватдемонтаж, ремонтпо горната част на връхната конструкция и ремонт по долната повърхност на ригела и конзолите, по опорите на рамката, по долното строене.
Ремонтът по горната част на връхната конструкция изисква:
· Отстраняване на всички локални повреди по горната повърхност на конструкцията под тротоарите и под разделителната ивица
· Монтиране на нова дилатационна фуга “скрит тип” с обща дилатация до 20 мм в надлъжната фуга между конструкциите.
· Полагане на пласт гумизол под част от тротоарния блок в разделителната ивица съгласно работния чертеж.
· Изграждат се нови тротоарни блокове от бетон клас В35, с гарантиран клас по мразоустойчивост Вм 150, клас по водоплътност Вb 0.8, с добавка FIBERMESH, сулфатоустойчив. Реголата на външните тротоари е 15 см, а на разделителната ивица при скоростната лента – 8 см. В левия тротоар (страна “Подуяне”) са предвидени още 2 броя PVC тръби Ф110 мм за кабели. Върху тротоарите се полага подходящо защитно (импрегниращо) покритие срещу вредните въздействия на сол, луга, UV въздействия, СО2, карбонизация и циклите на замръзване и размръзване.
· Монтиране на нови стоманени парапети с височина 1.10 м върху външните тротоарни блокове, както и на двойна стоманена предпазна ограда върху тротоарния блок в разделителната ивица.
· Полагане на плътен асфалтобетон при реголите, както е указано в работния чертеж.
· Полагане на износващ пласт от плътен асфалтобетон тип “А”.
Милена ВАСИЛЕВА

Menu