Единайсет кандидати са заявили участие в поръчката с прогнозна цена между 5 и 8 млн. лв.

Паветата на бул.

Паветата на бул. „Прага“ ще бъдат заменени с асфалт с изключение на най-натоварените зони като кръстовището с бул. „Пенчо Славейков“

© Мария Съботинова

Между 1.4 и 2.4 млн. лв. ще струва реконструкцията на бул. „Прага“ в участъка от „Ген. Скобелев“ до „Пенчо Славейков“, а за рехабилитация на улиците „Кумата“ и „Нарцис“, включително моста над р. Драгалевска в район „Витоша“, общината ще похарчи между 4.1 и 5.5 млн. лв., стана ясно след отварянето на постъпилите ценови оферти (виж карето) по обществената поръчка за пътните обекти. Конкурсът стартира в началото на юни, като фирмите имаха право да кандидатстват за не повече от една позиция в процедурата.

Търгът е част от четиригодишна програма на Столичната община за реконструкция на 22 пътни обекта с обща дължина 56 км и над 8 км трамвайни участъци на общата стойност  200 млн. лв. Тя се финансира със заем от 100 млн. лв. от Европейската инвестиционна банка, а останалата част от сумата е от бюджета на София.

За реконструкцията на бул. „Прага“ най-ниска цена предложи  Strabag AG – 1.4 млн. лв. Тъй като цената има най-голяма тежест при оценяването (65%), най-вероятно те ще бъдат и изпълнителите по тази позиция. Австрийската компания води и в надпреварата за ремонта на улиците „Кумата“ и „Нарцис“, включително моста над р. Драгалевска. Българският представител на компанията – „Щрабаг“, участва и самостоятелно и се състезава с още три обединения и фирма ИСА 2000, която е предложила малко по-ниска цена.

Избраните изпълнители за обектите ще станат ясни до няколко седмици.Според условията на поръчката те трябва да извършат ремонтите максимум за 24 месеца.

Реконструкцията на бул. „Прага“ предвижда подмяна на сегашната павирана настилка с изключение на зоните с натоварено движение,  като кръстовището с бул. „Пенчо Славейков“ например. Там ще бъде сложена настилка от едър паваж. Улиците „Кумата“ и „Нарцис“ пък ще бъдат преасфалтирани, а мостът над р. Драгалевска ще бъде ремонтиран и почистен.

Още по темата

Тринайсет кандидати за ремонт на улици и булеварди в София

Реконструкцията на столичните пътища ще струва над 8 млн. лв.

22 авг 2013

Кръстовища и още нещо

София ще тегли заем от 50 млн. евро ЕИБ за ремонти на улици и булеварди

22 яну 2013

София ще разчита на еврофондове и заеми и в бюджет 2013

Столична община няма да вдига местните данъци догодина и ще харчи най-много за капиталови инвестиции

17 окт 2012


Нова поръчка – стари участници
Състезанието за изграждане и поставяне на 600 електронни информационни табла в София отново ще бъде между двама кандидати – толкова са подадените оферти във втория търг за избор на изпълнител. Първата процедура бе прекратена от общината с мотив, че само една оферта отговаря на предварително обявените условия. Интерес към поръчката са заявили старите кандидати – „Телелинк“ ЕАД и „Консорциум информационни транспортни системи 2013“ (съставен от „Ютиай груп“ – Румъния и „Системни комуникации“ ООД). Прогнозната стойност е почти 2 млн. лв. без ДДС. Информационните табла са част от проект за оптимизация на обществения транспорт на стойност 62 млн. евро, от които 50 млн. евро са по ОП „Регионално развитие“.
keyboard_arrow_up