Над 310 компании – производители, вносители и дистрибутори, които ще представят нови и нестандартни решения в областта на модерното строителство по време на 11-то издание на международната специализирана изложба „Българска строителна седмица“. Проявата се открива днес в „Интер Експо Център“ в София и ще продължи до 12 март.
Изложбени щандове имат както български фирми, така и компании от 30 държави, сред които Германия, Италия, Турция, Великобритания, Гърция, Белгия, Китай, САЩ, Полша, Австрия, Португалия и др. 

В рамките на „Българска строителна седмица“ ще се проведе втората национална конференция BuildinGreen „Устойчиво строителство. Енергийна ефективност на сградите“.

Основните теми на конференцията са свързани с енергийната ефективност в съществуващия сградния фонд – политика и стратегия, енергийна ефективност в новото строителство и готови ли са сградите от 2011 да посрещнат изискванията на 2020 г.

На форума ще се обсъди предизвикателството към технологиите и дали могат новите проекти да изпреварят изискванията на законодателството.

Сред участниците в конференцията са министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, заместниците му – Екатерина Захариева и Лиляна Павлова, главният архитект на София Петър Диков, както и водещи архитекти и инженери.

 

keyboard_arrow_up