От 24 август до 1 септември ще бъде спряно движение на трамваи в част от централните булеварди. Причината е ремонт на кръстовката на бул. “Христо Ботев” и ул. “Пиротска” и на трамвайна стрелка от съоръженията на пл. “Възраждане”.Последният ремонт на тези съоръжения е правен преди повече от десет години и те се нуждаят от рехабилитация, отбелязват от пресцентъра на Столична община.

Ремонтът ще засегне маршрутите на линии с номера 1, 3, 4, 6, 7, 20 и 22.

Трамваите по линия 1 ще се движат от ж.к. “Иван Вазов” до пл. “Македония” и оттам по ул. “Алабин” до Съдебната палата – двупосочно.
Трамваите по линия 3 ще се движат от кв. “Орландовци” до бул. “Кн. Мария Луиза” и оттам до надлез “Надежда”, ул. “Скопие”, бул. “К. Величков” и от ул. “Цар Симеон” до “Захарна фабрика” – двупосочно.
Трамваите по линия 6 от ж.к. “Лозенец” ще се движат по маршрута си до пл. “Възраждане”, а оттам – по бул. “Ал. Стамболийски”, бул. “К. Величков”, ул. “Скопие” и по маршрута си – двупосочно.
Трамваите по линия 7 ше се движат от ж.к. “Борово” по маршрута си до пл. “Възраждане”, бул. “Ал. Стамболийски”, бул. “К. Величков”, ул. “Скопие” и по маршрута си – двупосочно.
Маршрутите на трамваите по линия 20 и 22 се скъсяват до Младежкия театър, а за времето от 24 август до 1 септември се закрива се маршрутът на линия номер 4.
С увеличен брой на обслужващите мотриси ще са линиите с номера 5 и 18.

По време на ремонтните дейности без транспортно обслужване ще останат участъците от бул. “Христо Ботев” – от пл. “Възраждане” до бул. “Сливница” и ул. “Пиротска”.

Menu