Фотограф: Столична община

След пускането в експлоатация на новите нископодови тролей в края на миналия месец сега от 29 септември по автобусни линии 113, 120 и 83 ще се движат новите 26 автобуси MAN.  Заедно с първите 20 автобуси, които се движат по линия 102 от 27 август автобусите доставени от немската фирма МАН ТРЪК&БЪС АГ са общо 46. Останалите 80 ще бъдат доставени през януари, март и май. Новите автобуси ще подменят наполовина остарелия и амортизиран автопарк в столицата.
Вчера  кметът на София Йорданка Фандъкова представи новите автобуси в  гаража на „Столичния автотранспорт“, заедно с директорът му Слав Монов и заместник-кметовете Любомир Христов и Дончо Барбалов.

Доставката им е в изпълнение на проект „Изпълнение на мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на автобуси“, който се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“

Превозните средства са съчленени автобуси с двигатели, работещи изцяло на природен газ. Новите нископодови газови съчленени автобуси са с модерни енергоефективни технически параметри. Двигателите, работещи само на природен газ, покриват еконормите Евро-6. Оборудването включва електронни информационни табели за указване на маршрутите, звукова сигнализация за незрящи хора при предната врата, климатик, механична рампа за инвалиди на втора врата и наклоняване на автобуса при спиране на спирка за улесняване на качващите се и слизащи пътници.

keyboard_arrow_up